CA ES
CA ES

Per on començar a decorar i moblar una casa ?
Acabes d’adquirir una casa? … Enhorabona! … I ara què?

Segurament sentiràs felicitat i al mateix temps desconcert, perquè no saps molt bé per on començar a decorar i moblar per convertir-la en la teva llar i a més no vols equivocar-te. No et preocupis, realment li passa a molta gent.

És difícil tenir una visió clara de com va a quedar l’espai, fins i tot sembla que els metres s’encongeixin i tot sigui més petit.

Des de Mobles Joan i Mari i per la nostra experiència en el sector del moble i la decoració, recomanem moblar i decorar una casa amb una projecció clara de l’estil desitjat.

Així et podrem mostrar totes les possibilitats de l’espai, i encara que vagis realitzant el projecte per fases, tindràs un objectiu clar a què cenyir.

Aquí us deixo uns consells i comprovaràs com tenir un pressupost ajustat, no està renyit amb tenir l’estil dels millors dissenyadors.

És important tenir una idea clara de l’ambient que vols crear a casa teva. Saber què vols transmetre i amb quin estil et sentiràs més còmode @

T’aconsello que pensis en global, és a dir, que tinguis el projecte de tota la teva casa en ment, perquè les diferents estances segueixin una harmonia en colors i materials. I tot seguit, per anar de compres centrar-te per estances! No vulguis portar-ho tot alhora.

Les estaces indispensables són el saló i el dormitori, centra’t en elles i la resta ho pots anar fent més endavant. Encara que vagis per fases, tenir una visió clara de com vols moblar la teva casa, t’ajudarà a que cada pas que donis, estigui enfocat a aconseguir l’estil i ambients desitjats.

El primer és mesurar l’espai a moblar
Si segueixes aquests consells per a les mides, vas sobre segur/a, evitaràs sorpreses i estalviaràs temps evitant haver d’anar més vegades a comprovar mides. Tingues en compte també la situació dels endolls i antena TV, així com, l’alçada i obertura de finestres i portes.

La majoria de mobles són modulars i s’adapten a l’espai disponible, de manera que és un pas inicial important anar amb els deures fets.

Tingues clar el pressupost
No caiguis en la temptació d’anar sense saber què et vols gastar.

Pensa en el teu límit i les opcions que pots aconseguir amb el teu pressupost. Sigues Creativ @! Si estàs pensant en finançar les teves compres, vés preparat amb la documentació necessària. Evitaràs sorpreses i un cop més estalviaràs temps i energia.

Selecciona les botigues que vols visitar. Inspira’t!
Amb el pressupost definit i l’enfocament de l’estil en ment, fes una recerca per Internet o per les botigues de la teva zona per concretar el disseny que ofereixen i els seus preus.

Fixa’t en els millors; en els seus dissenys, colors, materials, composicions, mescles … i després busca els fabricants nacionals que imiten les firmes de prestigi, estaràs a l’última en tendències, però amb un preu més assequible.

Distribució dels mobles
Dependrà de la forma i dimensions que tingui el teu espai. És quadrat? Rectangular? Gran o petit?

Busca l’equilibri! En el cas del saló-menjador, que és la zona social i de major importància, t’aconsello que divideixis amb una línia imaginària la zona destinada a la sala i la zona de menjador.

És important que adaptis la mida dels mobles a l’espai, així semblarà més ampli.

En el cas de tenir una forma rectangular, el millor és adaptar un sol moble lineal a la paret. No et deixis portar només per l’estètica, has de tenir en compte la funcionalitat.

Necessites molt espai per guardar coses? Un aparador integrat en el moble de saló és una bona solució per a que
En el cas de tenir un menjador quadrat, pots distribuir els mobles en les dues zones. Un aparador / esmorzar que acompanyi a la taula del menjador i a la zona del saló; un moble per a l’equip audiovisual.

Escollir el sofà. Quants sou de família? Ets dels que té sempre la casa plena?
Les respostes t’ajudaran a determinar la mida del sofà que necessites.

Encara que, és obvi, que les dimensions del sofà el determina l’espai, podràs optar per seients auxiliars per pal·liar les teves necessitats.

Considera diverses opcions, fes una composició d’imatges, prova, combina, fins a trobar l’estil i el disseny desitjat.

Portes, calaixos, potes còniques i despuntades, alçades, amplades…  Tot cal tenir-ho en compta a l’hora de decorar casa nostra. Aquest consells, ara, et poden servir per a decorar la resta de la teva llar… quan et decideixis.

Ah¡ i que sàpigues que estem a Igualada i a Vilanova del Camí per servir-te i aconsellar-te en el que necessitis.

Recorda, tú i només tú (la teva família) sou els que definiu el vostre estil i és el que has de tenir molt en compte, a l’hora de triar els mobles que van a conviure amb el saló i la resta de la casa.

Salutacions !